ATELIERUL DE FILM LET’S GO DIGITAL!LGD 2015_50x70cm_prev01

REGULAMENT

1. Let’s Go Digital! este un workshop realizat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N.

2. Let’s Go Digital! se adresează adolescenților din România si are scopul de a le oferi şansa să se apropie de lumea filmului şi să descopere şi cultive noi talente pentru cinematografia din România.

3. Participanții Let’s Go Digital! trebuie să fie cetățeni români.

4. Pot participa la Let’s Go Digital!:
– adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani (juniori Let’s Go Digital!)
– foști participanți Let’s Go Digital! (seniori Let’s Go Digital!)

5. Numărul de participanți este 18: 15 juniori Let’s Go Digital! și 3 seniori Let’s Go Digital!.

6. Workshop-ul este susținut de experți din cinematografia română.

7. Workshop-ul este structurat astfel:
– cei 15 participanți juniori lucrează în echipe de câte 3, la finalul workshopului rezultând 5 filme de scurt metraj, pornind de la o temă dată. Filmele celor 15 realizatori sunt proiectate în faţa publicului festivalului, care votează cel mai bun film. În urma voturilor este desemnat si premiat cel mai bun film Let’s Go Digital!.
– cei 3 participanți seniori au rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de “making of” al atelierului.

8. Pentru înscrierea în proiect, cei interesați sunt rugați să completeze formularul online.
Junior Let’s Go Digital!
– date personale
– fotografie tip portret
– CV
– o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let’s Go Digital!)
– o  povestire (un text de maxim 2 pagini pe o temă specificată în formularul de înscriere)
– un portofoliu realizat de participant până în prezent: o selecție de maxim 20 de fotografii și/sau un film.
Senior Let’s Go Digital!
– date personale
– fotografie tip portret
– CV
– o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let’s Go Digital!)
– un film realizat de participant

9. Nu există taxă de participare la proiect. Organizatorii oferă celor 18 participanți selecționați training, cazare, masă și acreditare la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

10. Selecția celor 18 participanți va fi realizată de organizatori pe baza aplicației online. Deadline-ul pentru primirea aplicațiilor este 15 mai 2015.

11.   În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani trebuie să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la Let’s Go Digital!

Mai multe informații legate de Let’s Go Digital!, formularul online și informații despre următoarea ediție pot fi găsite pe site-ul www.tiff.ro.