CUIB 176 este un habitat agro-cultural dedicat creației contemporane autohtone, inovației artistice și vieții sănătoase. CUIB176 se integrează în atmosfera magică a satului medieval transilvănean, ca spațiu de fuziune și experiment pentru cineaști, scriitori, compozitori și artiști vizuali, activiști, profesori și studenți, interesați să își împărtășească poveștile și viziunea, conectându-se cu o comunitate rurală multietnică.

Spațiul de rezidență include camere de cazare, sală de mese, bucătărie echipată, terasă acoperită și spațiu studio, spații de recreere, curte însorită și o priveliște minunată către peisajul pitoresc al Văii Căpușului.

CUIB176 este deschis pe tot parcursul anului și oferă un program integrat de cursuri, workshop-uri, masterclass-uri și reședințe semipermanente, devenind incubator de proiecte și platformă de producție pentru artiștii și cercetătorii din domeniul artelor și antropologiei.

Artiștii sunt selectați printr-un proces de cerere competitiv, proiectele fiind jurizate și apoi asistate în toate fazele de dezvoltare de profesioniști din domeniul creației.

Principalele obiective ale proiectului se concentrează atât pe dezvoltarea profesională a artiștilor și educația artistică informală pentru tineri, cât și pe construirea unor relații de colaborare pe termen lung între artiștii și tutorii implicați în program.

Mai multe detalii despre proiectul CUIB 176 se pot găsi AICI.