PARTICIPANȚI SECOND DRAFT

ANDREEA BORȚUN – Câmpul morților

Andreea Borțun este scenaristă, absolventă a UNATC. Din 2006 este co-președintele Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis. În 2012 a studiat în Berlin filozofie, literatură și artă modernă. Andreea este în pre-producție cu scurt-metrajul Love Locker (câștigător al Canon Short Film Prize), lucrează la cel de-al doilea scenariu de lung-metraj și traduce alături de Lucian Georgescu o carte de scenaristică. În 2014 Andreea a fost admisă la masterul de Creative Writing din cadrul The New School, New York.

GHEORGHE NICOLAE – Hot Chocolate & Icecream

S-a născut pe vremea republicii populare, a terminat generala, a luat bacul și a intrat la facultate al 2-lea, dar a rămas repetent. După ’90 am lucrat la BTT și s-a ocupat de tot ce însemna Festival, inclusiv cel de Film de la Costinești, precum și de multe emisiuni Tv. Din 1994 sunt pe cont propriu ocupându-se tot de diverse evenimente, o editură etc. Între 2009 – 2010 a făcut un Masterat în Producție la UNATC și a ramas atașat de subiect, participând la diverse seminarii și cursuri.

IORESTINA FLOREA – Exact

Născută în Bucovina, în vara lui 1985. Urmează cursurile Colegiului Național “Petru Rareș”, Suceava la secția filologie-limbi străine. Continuă în Iași la Univ. “Al.I.Cuza” cu profilul limbi străine, apoi absolvă secția Arta Actorului a Univ. de Arte “George Enescu”. Primele povești le publică în anul 2000 în “Povești de la Bojdeucă”. În 2004 apare volumul de teatru “Doldora de buzunare goale”, apoi diferite texte scurte și povești în diverse reviste. Prima expoziție personală de pictură are loc în Suceava, la  Galeria Bibliotecii Bucovina „I.G.Sbiera”(2012), intitulată “Medeea și porcul Albastru”. Participă în proiecte teatrale, emisiuni de divertisment, reclame și scurt metraje.

MARIANA BURIC – Felicia

A studiat Dreptul la Facultatea de Drept cadrul Universității București. E de profesie avocat, dar are o pasiune pentru scenariul de film. A participat la diverse proiecte legate de film precum Atelierul de scenaristica First Draft, organizat de Control N sau Atelierul Play organizat de Revista de Povestiri.  Are în prezent în portofoliu un scenariu de scurt metraj (Felicia) și unul de lung metraj (Spiridon la baloon!…)

VALENTIN PĂDURARU – Dușmanul

Valentin Păduraru s-a născut la data de 02.09.1985 în Călărași. A absolvit școala nr. 10 în anul 2000. A absolvit Colegiul Național Ștefan Bănulescu în anul 2004. Student la USAMV în 2006 a plecat în Londra unde a urmat The Institute of Technology and Commerce. A lucrat ca culegător agricol până la Manager la Blandfort Hotel London. În 2012 s-a angajat ca Inginer la ATC construct unde lucrează și în prezent. Urmează facultatea de Ecologie și Protecția Mediului.

ALIN BOERU – Vorbesc Eu

După terminarea facultății de Relații Economice și a unui Master în Geopolitică, a început să lucreze în cu totul alt domeniu decât cel pentru care s-a pregătit și, în plus, să viseze către lumea filmului, pe mai multe direcții (scenaristică, regie, actorie. Așa s-a născut grupul The Wannabes). După ce a trecut prin festivaluri de film, teatru și poezie, după ce a încercat lumea muzicală, din postura de impresar muzical, a ajuns în cercetarea de piață, unde activează… în timpul zilei.

DANA NEDELCU – Prima pagină

Deși a terminat actoria, ca actriță a profesat puțin și cu intermitențe. Viața a determinat-o să se reorganizeze și să-și câștige existența în domenii adiacente artei (comunicare, PR, organizare evenimente, marketing). Însă, indiferent de jobul care o ținea ocupată, întotdeauna a scris. Până de curând, a scris doar pentru ea și pentru câțiva (foarte) apropiați. În ultima vreme, a simțit că poate să scoată de la sertar câteva gânduri scrise și să le lase să vadă (și) lumina altor ochi.

GEORGE GÄNÆARD – Masura 42

Aberystwyth University, UK; Film and TV Studies (2011)
SNSPA, Bucuresti, Romania; Sociologie (2007)
Bucharest Script Lab (Februarie 2014)
FINAL ACT (ULTIMUL ACT) Noiembrie 2013; Thriller psihologic; 98 pagini; Neprodus
VEUX-TU M’ÉPOUSER (VREI SA TE CASATORESTI CU MINE) Ianuarie 2013; Comedie romantică; 94 pagini; Neprodus
ȘORICEII VERZI Septembrie 2012 – Comedie con-artist; 122 pagini; Neprodus
LANȚ DE CRIME ÎN REGIE Ianuarie 2011; Thriller psihologic; 107 pagini; Neprodus