Etapele de lucru le oferă participanților șansa întâlnirii și lucrului pe scenariu sub îndrumarea a doi tutori profesioniști, asigură dezvoltarea capacității de receptare și formulare a feedback-ului pe propriul scenariu, cât și pe alte scenarii, posibilitatea dobândirii de noi cunoștinte în materie de scenaristică de film, înțelegerea importanței pitching-ului de proiect.

În cadrul celor 7 zile de curs, în perioada 6 – 13 august 2019, autorii scenariilor vor primi feedback atât de la trainerii cursului, cât și de la ceilalți participanți. Astfel, de-a lungul unui proces de lucru viu (asimilare și expunere de gânduri și păreri asupra propriului scenariu și a altor 9 scenarii), scenariul înscris în proiect se va dezvolta într-o variantă îmbunătățită și mai aproape de a intra în filmare.

Atelierul debutează cu un curs teoretic despre scrierea unui scenariu de scurtmetraj. Cursul va prezenta diferite noțiuni de bază și de implementare a scrierii scenaristice, oferind participanților un limbaj comun de discuție și abordare a scenaristicii de scurtmetraj.

De-a lungul a 6 zile consecutive de training, participanții vor lucra aplicat, împreună cu trainerii, pe fiecare dintre scenariile din proiect, la comun (plenary sessions), împărțiți în grupe (group sessions) sau în sesiuni individuale (one-to-one meetings).

Discuțiile și lucrul pe scenarii se vor desfășura în habitatul agro-cultural Cuib 176 din satul Căpușu Mic, aflat la 30 de kilometri de orașul Cluj-Napoca.