ATELIERUL DE FILM LET’S GO DIGITAL!
Atelier de Film pentru Adolescenți

LGD 2015_50x70cm_prev01

LET’S GO DIGITAL! este un atelier de film, organizat de Control N în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania. Atelierul se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film si fotografie.

LET’S GO DIGITAL! (LGD) are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a oferi şansa tinerilor din toată ţara de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente pentru cinematografia din România.

Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele festivalului.

15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let’s Go Digital, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de “making of” al atelierului. Filmele rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2015. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere a Atelierului.

Lansat în 2005 în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, atelierul Let’s Go Digital! a devenit de-a lungul timpului un adevărat laborator de creație cinematografică dedicat tinerilor pasionați de film. Mulți dintre foștii participanți ai LGD-ului au devenit de-a lungul anilor profesioniști în domeniu – au absolvit facultăți de profil și au început să fie extremi de activi ca cineaști.

Pentru mai multe detalii privind Atelierul de Film Let’s Go Digital! și edițiile sale viitoare, vă rugăm consultați site-ul www.tiff.ro.