CONTROL N

Control N este o asociaţie culturală fondată în 2009 ce are ca scop principal promovarea şi înlesnirea comunicării cinematografice în rândul tinerilor. Control N îşi propune ca prin proiectele sale să trezească interesul pentru manifestările cinematografice din România, să ofere o bază de educaţie cinematografică în şcoli şi licee, să faciliteze accesul la evenimentele şi tendinţele din cinema-ul universal.
Proiectele Control N variază de la cursuri de pregătire, ateliere de film şi seminarii dedicate amatorilor în cinema până la organizarea de evenimente care să promoveze, să descopere şi să facă cunoscute tinere talente prin festivaluri de film, proiecţii şi cercuri de film.
Control N a fost fondată de Oana Răsuceanu (scenarist), Ana Agopian (scenarist de film și televiziune) şi Iulia Rugină (regizor de film) cu scopul de a sprijini tineri la început de carieră, de a pune bazele unei educaţii cinematografice într-un sistem educaţional în care nu i se acordă foarte multă importanţă şi de a promova pe cât mai multe căi cinematografia autohtonă.