LIM|Less is More: Creative Pre-writing se adresează tuturor cineaștilor români aflați la primul sau al doilea lung metraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurt metraje, cât și artiștilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliștilor pasionați de dezvoltarea și scrierea unui scenariu. Faza de alegere a subiectului este una vitală. Astfel, rezidența de creație LIM|Less is More: Creative Pre-writing își propune să ofere un cadru necesar pentru testarea ideilor, la finalul celor 5 zile de lucru intensiv, participanții având 3 idei structurate, clare și solide pentru un viitor film, realizabil în limitările unui buget foarte mic. Workshop-ul va fi susținut în limba engleză.

Cei 10 participanți selecționați în urma înscrierilor pot fi scenariști, regizori, producători, monteuri, sunetiști, actori, scriitori, jurnaliști interesați să testeze metoda implementată de Le Groupe Ouest în lunga serie de workshop-uri desfășurate până în prezent în țări precum Franța, Lituania, Polonia, Norvegia, Belgia bazându-se pe o metodologie atent studiată de scenariștii și consultanții care au stat la baza inițierii și creării unei rezidențe de acest tip. Ideile inițiale ale participanților vor fi atent reintrepretate, analizate și transpuse în premise solide pentru viitoare filme de lung metraj, ce pot fi dezvoltate, mai apoi, în cadrul unor diferite programe și training-uri de specialitate – una dintre posibilități fiind, desigur, și următoarea ediție a LIM|Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, din 2021.

Tehnicile de “pre-writing” folosite de trainerii rezidenței își propun să îi sprijine pe participanți în procesul inițial de cercetare, explorare și generare de noi și noi idei, oferind posibilitatea unei explorări infinite de posibile baze de pornire pentru un proiect de film de lung metraj. LIM|Less is More: Creative Pre-writing oferă o experiență aparte în peisajul atelierelor și training-urilor de scriere de scenarii din România, și chiar din întreaga Europă, prin modul unic de abordare al începutului unui proces de dezvoltare de scenarii de lung metraj. Prin teorie și exerciții practice, rezidența îi ajută pe cineaștii participanți să își întărească ideile și direcțiile de interes legate de posibilul subiect ales pentru viitorul film.

Cea de-a doua ediție Creative Pre-Writing Workshop LIM din România se va desfășura online în perioada 20 – 25 iunie și le va avea ca traineri pe Nolwenn Guiziou (scenarist & consultant de scenarii, Franța) și Ana Agopian (scenarist & consultant de scenarii, România).

LIM|Less is More: Creative Pre-writing este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM|Less is More: Creative Pre-writing este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat alături de Asociația Culturală Control N (România) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România) prin platforma TIFF Unlimited.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.