ARCS SUMMER CAMP este primul proiect transatlantic în care Asociația Culturală Control N este implicată ca partener, alături de American Romanian Cultural Society (ARCS) din Seattle, Washington, SUA.

Tabăra de vară ARCS durează se întinde pe parcursul a două săptămâni, e compusă dintr-un set de ateliere de limbă, identitate națională și cultură română pentru copiii români din Seattle și are ca scop reconectarea copiilor din diaspora de pe coasta de vest a SUA la valorile culturii și identității românești.

ARCS Summer Camp 2018

Printr-un tip de educație non-formală (joc, teatru, film, pictură, dans), proiectul are ca obiectiv principal asumarea apartenenței la identitatea românească, prin asimilarea emoțională a valorilor naționale și consolidarea comunității de români din zonă. Sub îndrumarea atentă a doi traneri cu o vastă experiență în cinema, actrița Ioana Flora și regizoarea și scenarista Iulia Rugină, până la finalul taberei copiii realizează 5 filme de scurt metraj prezentând România văzută prin ochii lor. Întregul proces e documentat într-un film de 15 minute, care e proiectat publicului din Seattle la finalul taberei.

American Romanian Cultural Society are ca misiune promovarea culturii și tradițiilor românești, organizarea evenimentelor de consolidare a comunității prin educație, arte vizuale, film și literatură. Printre cele mai importante proiecte ARCS se numără Festivalul de Film Românesc, fondat în 2014, în parteneriat cu Seattle International Film Festival și Institutul Cultural Român. ARCS organizează expoziții de fotografie și artă plastică, concerte de muzică clasică și jazz, precum și lansări de carte, programe de educație (Romanian in High School și Club Piticot).