New Draft, lucrăm împreună la filmul tău

New Draft, prima rezidență de dezvoltare de scenarii dedicată exclusiv proiectelor din România, oferă timp de trei luni training asistat pentru dezvoltarea a 12 scenarii de lungmetraj.

Program inspirat din ateliere de gen internaționale ca Torino Film Lab sau LIM – Less Is More, New Draft este o rezidență centrată doar pe artist și ideea sa. Pe parcursul New Draft, proiectul de lungmetraj ajunge de la stadiul de treatment la un draft nou, însoțit de un dosar de pitch pregătit să plece către producători sau concursuri pentru fonduri.

A treia ediție a New Draft se va desfășura fizic, în București, dar și online. Cele 12 proiecte vor forma trei grupe, fiecare cu câte un trainer atașat. Trainerii celei de-a treia ediții New Draft vor fi: Oana Răsuceanu (scenaristă, regizoare și consultantă de scenarii), Ana Agopian (scenaristă și regizoare de film, consultantă de scenarii) și Crăița Nanu (selecționeră, curatoare de film și consultantă de scenarii).

New Draft, îți vezi povestea cu alți ochi

Perioada de desfășurare a rezidenței este iulie – octombrie 2024, iar sesiunile de lucru se vor petrece lunar, atât one-on-one cât și în echipă. Pe parcursul programului, participanții vor rescrie și apoi vor participa la sesiuni comune de feedback, totul pentru a-și dezvolta propriul proiect, dar și capacitatea de lectură și de analiză a unui scenariu.

Mergând pe ideea că nu trebuie să gândim la fel, important este să gândim împreună, New Draft se adresează regizorilor și scenariștilor din toată țara, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe (literatură, teatru, arte vizuale, etc.), cu proiecte în faza de început.

La finalul celor trei luni, proiectele vor fi prezentate într-un pitch online live în fața unei audiențe formate din producători și membri ai industriei cinematografice autohtone, facilitând astfel un dialog și o mai bună cunoaștere între autori și producători.

New Draft, rezidență de dezvoltare de scenarii, este un proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).*

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finațării.

– Detalii aplicație
– Calendar New Draft #3
– Tutori New Draft #3