Daca lucrezi la primul, al doilea sau al treilea lung metraj, LIM e pentru tine. Daca proiectul tau se poate realiza cu un buget mic in favoarea libertatii creative, LIM e pentru tine. Daca consideri ca lucrul alaturi de consultanti de scenariu si alti cineasti din intreaga lume, in varful unui munte din Transilvania sau intr-un mic sat de pescari din Bretania, iti poate imbunatati scenariul, LIM e pentru tine.

LIM ofera unei noi generatii de cineasti, deja recunoscuti si apreciati pentru filmele lor de scurt sau lung metraj, sansa de a-si defini propria ruta in productia de film low budget. Programul se adreseaza si artistilor ce provin din teatru, documentar sau arte vizuale.

Pe langa procesul de dezvoltare de scenariu, programul implica intalniri cu potentiali producatori sau co-producatori, precum si parteneri financiari din intreaga lume.

Pierre Hodgson, consultant de scenarii in cadrul LIM: “Unul dintre lucrurile pe care incercam sa le facem la LIM este sa ne asiguram ca proiectele sunt cat se poate de personale fiecarui cineast si ca le impunem cat se poate de putin. In acelasi timp, treaba noastra e sa ne asiguram ca scenariile care rezulta in urma LIM sunt cat se poate de eficiente narativ, pastrandu-si unicitatea in fata sistemului. Asta e important pentru ca inseamna ca filmele vor ramane cat se poate de diferite intre ele si ca vor suprinde de fiecare data publicul.”

Antoine Le Bos, directorul artistic al LIM: “Prin limitari sapi vertical in povestea ta. Limitarile sunt o unealta care concentreaza proiectul in esenta sa. Asta inseamna personaje, dramaturgie, locatii, stil de filmare. Fara limitari e de multe ori greu sa te concentrezi pe ceea ce conteaza cel mai mult in scenariul tau si sa iti descoperi propria individualitate. “

Prima editie LIM a dezvoltat 16 proiecte provenind din 15 tari din intreaga lume si-a dovedit valoarea ce provine din lucrul in grup, catre maximizarea puterii narative in scopul libertatii creative.

LIM se compune din 3 workshop-uri, organizate in 3 tari europene, in perioada martie – octombrie 2018. Intre workshop-uri, sesiunile de rescriere online si deadline-urile stabilite asigura un proces regulat de schimb intre consultanti si participanti.

Mai multe detalii despre aplicatie pot fi gasite aici

http://www.lim-lessismore.eu/how-to-apply/

Deadline 30 octombrie 2017

Puteti accesa video-ul de promvoare a inscrierilor pentru LIM 2018 aici

https://www.youtube.com/watch?v=s7z06TJqXmE&feature=youtu.be

Puteti fi la curent cu evenimentele din cadrul LIM aici

Sustinut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM este initiat de Le Groupe Ouest (Franta) si dezvoltat in parteneriat cu Control N (Romania), Vlaams Audiovisueel Fonds – VAF (Belgia), Krakow Festival Office – KBF (Polonia) si Festivalul International de Film Transilvania – TIFF (Romania).