FIRST SEASON
ATELIER DE SCENARISTICĂ DE TELEVIZIUNE

1.d.PROIECTE_Cursuri_First SeasonLa First Season vei afla de ce serialele reușesc să te țină în fața televizorului ore întregi. De ce, atunci când se termină un episod, vrei să îl vezi pe următorul. Vei afla, pas cu pas, cum se construiește un serial de televiziune. Dar și termenii folosiți pentru a scrie unul: character arc, story arc, sinopsis, outline, turning point, spec, biblie, etc. Timp de 8 săptămâni vei lucra la propria idee pentru un serial de televiziune. Până la finalul atelierului, vei putea pune bazele primului sezon al propriului tău serial TV.

Genul analizat va fi TV Drama (50 minute), dar cursul va atinge, pe scurt, și alte genuri (sitcom, film de televiziune, miniserie, reality show, etc.)

Atelierul este conceput atât pentru începători în domeniul scenaristicii, cât și pentru cei care au studiat sau au lucrat în domeniu. First Season se va axa pe analizarea elementelor specifice creării serialelor de televiziune, dar va introduce participanților și elementele de bază în scrierea unui scenariu.

Timp de 8 săptămâni participanții vor analiza în principal un sezon al unui serial cunoscut, vor scrie spec-uri de televiziune și vor lucra la propriul serial TV. Atelierul este interactiv și se bazează pe proiecții (exemplificări din seriale cunoscute), discuții și teorie. O parte importantă a cursului o reprezintă lucrul individual al participanților. După fiecare curs ei vor primi teme aplicate pe teoria discutată. Până la următoarea întâlnire, ei vor fi îndrumați online de trainerii cursului. Astfel, după 8 săptămâni, fiecare participant va putea avea în portofoliu bazele primului sezon al unui serial TV.

În cele 8 săptămâni particpanții vor lucra la ideea viitorului lor serial, apoi vor trece prin etapele dezvoltării unui serial de televiziune. La finalul celor 8 săptămâni, ei vor putea avea în portofoliu atât un scenariu spec (al serialului analizat în timpul cursului), cât și o propunere de proiect pentru un serial propriu: biblia (character și story arc), outline-ul episodului pilot, primul draft al episodului pilot și sinopsis-urile fiecărui episod.

Nu s-a stabilit perioada de desfășurare a următoarei sesiuni.