ANTOINE LE BOSAntoine-Le-Bos

Scenarist și consultant de scenarii francez, a semnat sau co-semnat peste 25 de scenarii de lung metraj și are experiența a peste 100 de proiecte de lung metraj, îndrumate din poziția de consultant.

Continuând o viață începută ca marinar și un doctorat în filozofie, întrerupt, la Sorbona, a absolvit CEEA din Paris în 1996. După ce a regizat câteva scurt metraje și experimente teatrale, a fost unul dintre co-autorii seriei de animație 3D Ratz, difuzata în peste 20 de țări. În 2002 a fondat workshop-urile Ciné-Ecritures în Paris.

Curând și-a descoperit gustul pentru dramaturgie. A lucrat ca script consultant pentru Moulin d’Andé (CECI, Franța), fiind tutor în sesiunile de rescriere, iar între 2007 și 2010 a predat scenaristica la Universitatea din Brest.

A câștigat premiul Gan Foundation ca scenarist în 2005 și lucrează, printre alții cu regizorul afgan Atiq Rahimi.

Din 2007 e director artistic al Le Groupe Ouest, centrul european de creație cinematografică din Bretania și a înființat de curând proiectul Cross Cannel Film Lab între Franța și Marea Britanie.

Din 2007 este tutor în cadrul workshop-urilor Script & Pitch, TorinoFilmLab, precum și în cadrul proiectului Interchange, din 2009.

 

JULIEN LILTI
Julien-Lilti
Pana în 2002, Julien Lilti și a petrecut majoritatea timpului în Franța și Burkina Faso, unde și-a încheiat studiile în sociolologie și dezvoltare rurală.

După finalizarea unui master în film documentar în 2003, a lucrat ca reporter pentru Canal+ timp de 4 ani. Între timp a participat la realizarea mai multor filme, in fața si în spatele camerei.

În 2007 a renunțat la jurnalism pentru a deveni scenarist. De atunci a scris atât pentru televiziune (The World of Pathé) , filme de ficțiune (Pax Romana, Hippocrates, Adama, Rudy) și documentare (Gilles Caron, j’ai voulu voir).

Hippocrates, filmul de lung metraj al cărui scenariu îl co-semnează, co-produs de Canal + si Fance 2, a fost filmul de închidere din secțiunea Semaine de la Critique a Festivalului de film de la Cannes si a fost lansat în cinematografele din Franța în septembrie anul trecut.

Cel mai recent proiect al său, Adama, un film de lung metraj de animație, a făcut parte din programul de rezidență oferit de Groupe Ouest și a câștigat Premiul pentru Dezvoltare în cadrul ediției din 2012 a Torino Film Lab. în prezent filmul este în producție și va fi lansat în Octombrie 2015.