Prima ediție a taberei de vară ARCS SUMMER CAMP s-a finalizat duminică, 5 august 2018 în Seattle, Washington cu o proiecție publică a filmelor rezultate în cadrul proiectului.

Proiectul a fost organizat de American Romanian Cultural Society din Seattle în parteneriat cu Asociația Culturală Control N. Tabăra a reunit un numar de 22 de copii de origine română, din jurul orașului Seattle, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani. Tabara a fost găzduită de University of Washington.

ARCS SUMMER CAMP 2018, credit foto Edi Pravăț

Timp de 10 zile, îndrumați de cei doi instructori – actrița Ioana Flora și regizoarea Iulia Rugină – participanții au primit informații despre geografia, istoria, tradițiile și civilizația României, cu scopul de a-i reconecta, printr-un tip de educație non-formală, cu identitatea țării de origine. Informațiile despre Romania au fost completate de elemente introductive din arta actoriei, scenaristicii, regiei și producției de film. 

ARCS SUMMER CAMP 2018, credit foto Edi Pravăț

Cele mai importante produse ale taberei au fost cele 4 filme de scurt-metraj realizate de copiii împărțiți în echipe de câte 5. Filmele au fost scrise, produse, regizate și filmate în totalitate de ei.

Întreaga tabără a fost filmată, rezultând un documentar de 30 de minute, prezentat publicului format din comunitatea romaneasca din Seattle, alături de cele 4 scurt metraje, în data 5 august. Evenimentul a avut loc la Centrul Românesc al Bisericii Sfinții Trei Ierarhi din Mountlake Terrace.

Proiectul a fost susținut parțial din taxa plătită de către participanți, cu aportul considerabil al organizației non-profit American Romanian Cultural Society, în parteneriat cu University of Washington.

Fotografiile și materialele video realizate în cadrul atelierului pot fi vizionate aici – https://www.facebook.com/pg/controlN

Un clip de prezentare a primei ediții a proiectului poate fi vizionat aici.