Massimiliano Nardulli 

Massimiliano Nardulli s-a născut la Roma în 1976. După ce a obţinut diploma în Arte şi Ştiinţe Umaniste, s-a specializat în cinematografie. Din 2007 a lucrat ca director artistic, consultant şi programator de scurtmetraje la mai multe festivaluri, printre care Festival européen du film court de Brest, (2008-2015), Arcipelago, (2008-2017), Biarritz Amérique Latine (2014-prezent), Internationale Kurzfilmtage Winterthur (2015-2017), Timishort, (2014-2018), NexT (2016-2018),  ShorTS (2021-prezent).

Massimiliano este unul dintre creatorii TSFM (Talents Short Film Market) și este talent manager și responsabil al selecției pentru Laboratorul European LIM (Less is More). A lucrat ca scenarist și script advisor pentru mai multe proiecte internaționale și a co-creat atelierele de dezvoltare de scenarii Word-Frame,What’s The Story? și Fulgor Lab. În 2019 a câștigat premiile Gopo și UCIN ca compozitor pentru muzica originală a filmului Charleston.

 

Crăița Nanu

Crăița Nanu este selecționeră și curatoare de film în echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania. În 2019 a devenit consultantă de scenarii, formându-se în cadrul Torino Film Lab, iar apoi a pus bazele programului New Draft împreună cu ControlN. În prezent își folosește experiența, imaginația și workoholismul pentru a împăca selecția de film, cu consultanța de scenarii și cu dezvoltarea programului Ora de Cinema, proiect ce introduce filmul ca material didactic în licee.

Licențiată în jurnalism, cu un master în scenaristică (UNATC), Crăița Nanu a început să lucreze în 2002, pe platourile de filmare din studiourile MediaPRO, unde a lucrat mai întâi în producție și asistență regie (1st AD și 2nd AD) la producții naționale și internaționale, apoi ca scenarist-șef și co-scenarist pentru seriale și mini-serii TV. Din 2012 a intrat pe zona de cinema independent, lucrând ca organizator de festivaluri (TIFF), workshopuri (Aristoteles Workshop), distribuție film (Transilvania Film), PR și jurnalism cultural.

 

Ana Agopian

Ana Agopian a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC) și European College of Liberal Arts (ECLA), Berlin. Din 2018 este Doctor în Filologie în cadrul Universității București.

Ana a semnat, alături de Iulia Rugină și Oana Răsuceanu, mai multe scenarii de scurt și mediu metraj (printre care Bună Cristina! Pa Cristina!, Captivi de Crăciun, Să mori de dragoste rănită, Skugos) și trei lung metraje – Love Building (2013), Alt Love Building (2014) și Breaking News (2017). Cel mai recent lung metraj semnat de Ana, Breaking News, a avut premiera la Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary (Competiție Oficială) și a fost recompensat cu o Mențiune Specială a Juriului pentru actrița Voica Oltean. Scurtmetrajul E.T a fost aici reprezintă debutul ei în regia de film. În calitate de scenarist a colaborat, de asemenea, cu Media Pro Pictures și HBO România.

Ana este membru fondator al Asociației Culturale Control N, fiind implicată activ în proiectele organizației. În prezent susține cursuri și workshop-uri de scenaristică (printre acestea s-au numărat LIM | Less is More: Creative Pre-Writing Workshop, Pustnik Screenwriters Residency și The Script Contest). Din 2009 predă scenaristică la UNATC, în prezent fiind conferențiar universitar.