PARTICIPANȚI LIMANA BOARIU – Faliment personal

Ana Boariu este regizor, absolventă UNATC, secția regie teatru în 1994. A lucrat aproape 10 ani în televiziune și paralel în teatru, iar în 2009, a realizat documentarul “Fratelui meu din exil – epoca stalinistă povestită prin scrisorile lui Vladimir Ghika”, co-producție româno-franceză, distins cu premiul UCIN. În ultimii ani, s-a îndreptat spre filmul de ficțiune, lucrând în echipe de producție la FAV și Hifilm și realizând în 2015 un prim scurt-metraj, “Castane și ghinde”.

ANDREEA BORȚUN – A car ride

Andreea Bortun este absolventă a UNATC, București, Bard College Berlin și alumna mai multor programe internaționale de formare în domeniul scenaristicii. Debutul său regizoral (Love Locker – un proiect finanțat de Canon, în parteneriat cu Berlinale Talents) a fost distins cu un premiu al postului de televiziune France 3. Andreea lucrează ca și consultant pe scenarii și este în prezent în dezvoltare cu cel de-al doilea scenariu de lung-metraj. Este curatoarea rezidenței de scriitură Pustnik, iar recent a debutat ca dramaturg într-un spectacol regizat de Neil LaBute.

ANDREI GRUZSNICZKI – Strania poveste a lui Daravăț, bătrânul care a văzut spirite

2014 Regizor/Scenarist scurt metraj O faptă bună
2012 Regizor/Scenarist lung metraj Q.E.D.
2008 Regizor/Scenarist lung metraj Cealaltă Irina
2007 Regizor/Scenarist scurt metraj Cronica unei morți amînate
1998/2000 Asistent Actorie de Film la Academia de Teatru si Film, Bucuresti
1997 Regizor Teatru piesa Tres sombreros de copa, de Miguel Mihura, la Teatrul Dramatic din Baia Mare
1990 – 1994 Academia de Teatru și Film, București – Diploma Regie de Film și TV

CIPRI POP – Venus Felix

Născut și crescut în Zalău, un oraș mic și blând. A dezvoltat pasiunea pentru scenaristică în anii facultății (Politehnica Cluj-Napoca). Cu primul scenariu a reușit să fie selectat la o sesiune de pitching din cadrul TIFF 2008. A fost momentul care l-a făcut să își dorească să devină scenarist. Din 2009 locuiește în Cipru, unde profesează ca inginer, întreține o grădină, joacă ultimate frisbee și scrie scenarii. Următorul pas e, Londra sau poate Los Angeles.

GEORGIANA-ADRIANA VOICU – Escape your life

Georgiana-Adriana Voicu s-a născut în 1980, în București. Licențiată ca economist în 2003, a ales, însă să profeseze ca PR Manager până în 2010 și apoi ca Online Marketing Consultant până în 2014. În 2011 a urmat cursuri de actorie și a jucat într-un scurt metraj, dar și cursuri de scenaristică și a scris primul său scenariu de scurt metraj: Da, mă sunt un bou!. Între 2014 și 2015 a finalizat încă trei scenarii de scurt metraj: Smells like freedom, Ori știi, ori nu știi și Frica te face prost.

IOANA MORARU – Înăuntru

Ioana are 26 de ani. Este din București. După liceu, a început să studieze medicina, dar a renunțat în al patrulea an, din simplul motiv că nu îi plăcea. A fost o decizie grea, având în vedere cât timp și energie investise. Acum este în ultimul an la facultatea de film, unde studiază scenaristică și filmologie. Își dorește să scrie scenarii, dar studiile de film sunt o parte importantă a formării sale, având în vedere că în ultimii trei ani a fost un colaborator permanent al Film Menu, revista editată de studenții facultății de film.

DAN RADU MIHAI – Supraviețuitorul

Dan Radu Mihai este un regizor și scenarist român. După 15 ani petrecuți în publicitate și industria media, în 2009 a absolvit Universitatea Media, secția Regie Film și Televiziune. De atunci a regizat trei scurtmetraje și mai multe reclame și filme comerciale. Cel mai recent scurtmetraj, Sthorzina, care a reprezentat România în Competiția Internațională a Festivalului de Film de la Clermont Ferrand, este prima parte dintr-o trilogie dedicată trecerii de la vârsta copilăriei la adolescență. A doua parte a acestei trilogii (Striptease) va fi filmată în septembrie 2015. În prezent lucrează la dezvoltarea primului proiect de lung metraj: Supreviețuitorul.

RUXANDRA GHIȚESCU – Otto Barbarul

Ruxandra Ghițescu (născută pe 21 iulie 1981 în Constanța, România) este artist vizual, absolventă a Media Art School, Hochschule fur Gestaltung in Karlsruhe, Germania (2012). A regizat mai multe scurt metraje ce au fost selectate în festivaluri de film precum Sofia International Film Festival, Cottbus International Film Festival, Transilvania International Film Festival, Cork Film Festival, Lago Film Festival și altele. Ca scenarist, a fost unul dintre participanții workshop-urilor de dezvoltare de scenarii de lung metraj “Secvențe”, tutori Răzvan Rădulescu, Alex Baciu – București 2012 și Script Circle-Solace 23, tutor Franz Rodenkirchen – Berlin. În 2014 a participat la Transilvania Talent Lab, Cluj Napoca și la Sarajevo Talents, Sarajevo International Film Festival, iar în 2015 la Berlinale Talents. Lucrează în cinematografie din 2008.